Γιορτάστηκε και φέτος με εκδηλώσεις η Ημέρα του Ανέμου

energypress

Με εκδηλώσεις σε όλον τον πλανήτη εορτάστηκε με ενθουσιασμό η Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου, 15 Ιουνίου 2015. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας, G.W.E.C. και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας, E.W.E.A., εθνικός εκπρόσωπος των οποίων είναι η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) και συμμετέχει ανελλιπώς από το 2007.

Η ΕΛΕΤΑΕΝ βρέθηκε στην Πλατεία Συντάγματος από το πρωί της Δευτέρας, όπου με φίλους και εθελοντές, μέχρι αργά το βράδυ, ενημέρωνε τους πολίτες για τα οφέλη της αιολικής ενέργειας, αυτής της φθηνής, καθαρής, ασφαλούς, ανεξάντλητης και εγχώριας ενεργειακής λύσης η οποία μπορεί να προσφέρει στην Ελλάδα,

  • Ανάπτυξη της Εθνικής Οικονομίας και απασχόληση,
  • Ενεργειακή Ανεξαρτησία,
  • Προστασία του Περιβάλλοντος και
  • Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής.

Στις εκδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας (GWEC) Δρ. Klaus Rave, ο οποίος συναντήθηκε και συζήτησε την παγκόσμια κατάσταση στον κλάδο της αιολικής ενέργειας, αλλά και τις τεράστιες προοπτικές που ανοίγονται για την Ελλάδα, με εκπροσώπους των ΜΜΕ, του κλάδου της αιολικής ενέργειας και απλούς πολίτες που επισκέφθηκαν το περίπτερο της ΕΛΕΤΑΕΝ.

Για 9η συνεχόμενη φορά η ΕΛΕΤΑΕΝ διοργάνωσε εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Ανέμου και για 9η συνεχόμενη φορά έδωσε το παρόν ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και πρώην Υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, ο οποίος ανελλιπώς από το 2007 τιμά τις εκδηλώσεις μας με την παρουσία του.

Ο πρώην υπουργός ΥΠΕΚΑ καθηγητής Γιάννης Μανιάτης ήταν ο πρώτος που επισκέφθηκε το περίπτερο της ΕΛΕΤΑΕΝ και ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο. Παρών επίσης στο περίπτερο μας και ο πρώην ευρωβουλευτής και ακούραστος υποστηρικτής τω Α.Π.Ε., Νίκος Χρυσόγελος, καθώς και ο νέος Πρόεδρος της ΡΑΕ Νίκος Μπουλαξής.

Ο Πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ μετά την ολοκλήρωση των εορταστικών εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου 2014 δήλωσε:

«Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, για 9η συνεχόμενη χρονιά, οι εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Ημέρας του Ανέμου. Σε όλο τον πλανήτη εργαζόμενοι και στελέχη του κλάδου της αιολικής ενέργειας, αλλά και εθελοντές συμμετείχαν με ενθουσιασμό και πάθος στις εκδηλώσεις, ενημερώνοντας τους πολίτες για αυτό το μοναδικό δώρο της φύσης που λέγεται αιολική ενέργεια.

Στην Πλατεία Συντάγματος, εκατοντάδες πολίτες που ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες και τα οφέλη της αιολικής ενέργειας, της δικής μας ανεξάντλητης πηγής ενέργειας, έθεσαν, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το ίδιο απλό ερώτημα: «Γιατί καθυστερεί τόσο η ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας στη χώρα μας;»

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.